Marti Frajnd uručena nagrada “Nikolaj Timčenko”

U organizaciji Zadužbine Nikolaja Timčenka, nagrada koja nosi ime ovog  filozofa, esejiste, književnog kritičara i novinara, a koja se dodeljuje za najveća dostignuća u srpskoj nauci o književnosti, uručena je Marti Frajnd za knjigu „Pesnici u pozorištu, pogled na medjuratnu dramu“. Ovim događajem završeni su petnaesti Dani Nikolaja Timčenka.

Govoreći o nagradi, Marta Frajnd je istakla da je vrlo značajno što u Srbiji postoji jedna ovakva zadužbina koja je svoj rad posvetila književnom junaku kakav je bio Nikolaj Timčenko.

Knjiga „Pesnici u pozorištu – pogled na medjuratnu dramu“, kako naglašava Marta Frajnd, bavi se pozorišnom dramom s kraja 19. i početkom 20. veka, ali i pesnicima koji su godinama bili zanemareni.

Jovan Pejčić, predsednik Zadužbine Nikolaja Timčenka, rekao je da nije bilo dvoumljenja po pitanju izbora knjige za ovogodišnju nagradu.

Inače, ove godine Zadužbina Nikolaja Timčenka, objavila je 11. Timčenkovu knjigu „Na strani čoveka“ koja je pripremljena na osnovu njegovih rukopisa i zaostavština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *