Među dobitnicma priznanja povodom Sretenja pojedinci i institucije iz Jablaničkog okruga

Povodom Dana državnosti Srbije predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među dobitnicima našli su se i Nataša Jovčić Zorić, glavna medicinska sestra Kovid centra Opšte bolnice Leskovac, i Bratislav Ilić, dopisnik televizija B92 i Prve iz Leskovca.

Glavna medicinska sestra Kovid bolnice u Leskovcu odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv zarazne bolesti Kovid 19, a Bratislav Ilić srebrnom medaljom za profesionalne uspehe.


Ovim povodom i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uputio je čestitke dobitnicima nagrada i istakao da je grad Leskovac i čitav jug Srbije ponosan na sugrađane koji su se kvalitetnim radom i stručnošću izdvojili i afirmisali ne samo sebe i instituciju u kojoj su zaposleni, već i svoje rodno mesto.


Podsetimo, prošle godine su leskovačka Gimnazija i Narodni muzej, odlikovani Sretenjskim ordenom drugog, odnosno trećeg reda. Tada je odličje u vidu Karađorđeve zvezde uručeno i Leskovčaninu profesoru doktoru Jovanu Hadži Đokiću, specijalisti urologije, akademiku i potpredsedniku ogranka SANU u Nišu.


Među ovogodišnjim dobitnicima zlatne medalje je i Fudblaski klub Vlasina iz Vlasotinca koji obeležava 100 godina postojanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*