Međunarodni festival folklora trećeg doba u Leskovcu

U organizaciji Udruženja penzionera Grada Leskovca, održan je danas 15. po redu Međunarodni festival folklora trećeg doba. Ovaj susret brojnih penzionerskih udruženja iz cele Srbije, ali i udruženja iz zemalja u okruženju, postao je nacionalni brend.

Svečani defile ulicama Leskovca ponovo je izazvao pozitivne reakcije brojnih sugrađana, a povorka je na centralnom gradskom trgu predstavila tradicionalna kola iz Srbije i okolnih zemalja.

Među ovogodišnjim učesnicima su folklorne sekcije iz Majdanpeka, Negotina, Kruševca, Zaječara, Vranja, Knjaževca, Smederevske Palanke, Kumanova, Boljevca, Kočana i Kavadaraca.

Ocenivši da je ovaj Međunarodni festival folklora trećeg doba prevazišao lokalne okvire, Andreja Savić predsednik Saveza penzionera Srbije, otvarajući zvanično ovu manifestaciju istakao je da je ona postala svojevrsni nacionalni brend.

U toku je priprema za republičku Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koja će se održati od 19. do 22. septembra u Vrnjačkoj banji, a i nastup Kulturno-umetničkog društva Udruženja penzionera Grada Leskovca uvršten je u nacionalni program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *