Medveđa dobila oko 5 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Opština Medveđa dobila je godišnju nagradu za najbolju gradsku, odnosno opštinsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja tokom 2019.godine. Ovo priznanje dodeljuje se na osnovu odluke Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Zahvaljući ovom priznanju Opština Medveđa je dobila 2,6 miliona dinara za finansiranje primera dobre prakse “Sistema menadžmenta kvaliteta u Opštinskoj upravi opštine Medveđa kao rešenje za unapređenje efikasnosti i kvaliteta rada”.

Osim toga, odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave u 2020. godini za projekat “Digitalizacija Skupštine opštine Medveđa”, ovoj lokalnoj samoupravi odobren je iznos  od 2 283 000 dinara.

Ispred opštine Medveđa ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Goran Ivanović.

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave u 2020. godini podržano je ukupno 74 projekta, a Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za dodelu godišnje nagrade nagrađene su četiri lokalne samouprave, sa ukupnim iznosom od 10,4 miliona dinara.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je 30. januara ove godine opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave koji iznosi 520 miliona dinara.

Na javni poziv Ministarstva prijavljeno je ukupno 198 projekata, dok je po pozivu za nabolju opštinsku upravu stiglo 38 prijava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *