Medveđa raspisala konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima

Za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište u Medveđi, a pohađaju neku od srednjih škola na području ove opštine, Leskovca i Lebana,  lokalna samouprava Medveđe će dodeliti učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6 000 dinara.

Stipendije se isplaćuju za septembar, oktobar, novembar i decembar 2020. godine, a ukoliko u budžetu za 2021. budu obezbeđena sredstva isplaćivaće se u kontinuitetu do kraja školske 2020/2021, navodi se u saopštenju za javnost kabineta predsednika Opštine Medveđa.

Sredstva za stipendije opredeljena su iz budžeta Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu od 1 440 000 dinara, i to za 60 stipendija.

Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opštine Medveđa, da su prvi put školske 2020/2021. upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I razreda srednje škole koji su u svim razredima od V do VIII osnovne škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh, odnosno učenici od II do IV razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh i koji su iz vladanja imali ocenu primerno (5).

Rok za prijavljivanje na konkurs traje do 18. novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *