Mejkerspejs – bibliotečki karavan ideja


Koristeći svaku šansu da idemo u korak sa tehnološkim napretkom Biblioteka je, u saradnji sa Gete institutom u Beogradu, postala deo projekta „Mobilni mejkerspejs“ koji je primer dobre prakse u bibliotekama širom sveta, navodi se u saopštenju za javnost ove ustanove kulture.


„Mejkerspejs“ je otvoreni prostor u biblioteci u kome se razvijaju ideje bazirane na kreativnom dizajnu. Osim mikro:bitova, BOSON-setova, tri 3D štampača, korisnicima su na raspolaganju i: 3D skener, tri profesionalna skenera za digitalizaciju građe, interaktivni displej pretraživač, elektronske učionice, interaktivna tabla za učenje, 4D knjige, projektori i projekciona platna za video-prezentacije i još mnogo toga zanimljivog za kreativan i praktično-istraživački rad.

Težište mejkerspejsa je upravo na tom informacionom umrežavanju i edukaciji mladih, kao i njihovoj integraciji u radu biblioteke.


Moderatori mejkerspejs radionica su diplomirani bibliotekari Jadranka Jović, Nadica Stojanović i Dimitrije Stajić.

U leskovačkoj biblioteci podsećaju da je ova ustanova 2019. godine bila deo međunarodnog projekta Instituta za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba (IRIM) putem kojeg je dobila 20 mikro:bitova i 5 BOSON setova.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizovaće, čim se steknu epidemiološki uslovi za njen rad, Mejkerspejs radionicu u okviru Podružnice BDS za Jablanički okrug i najavljuje MEJKERSPEJS – Bibliotečki karavan ideja koji će obići sve opštinske biblioteke u okrugu (Lebane, Medveđa, Vlasotince, Bojnik i Crna Trava).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*