„Miholjski susreti“ u Boljaru, danas u Konopnici

Da su žitelji seoskih naselja željni kulturnih dešavanja u svojim mestima, pokazalo je i održavanje manifestacije Miholjski susreti sela u Boljaru.

Nakon oficijelnog dela programa, spontano se zapevalo i zaigralo. Mikrofone su uzeli Sanja Stojiljković iz Konopnice i Nikola Cekić iz Boljara i na muzičku matricu otpevali niz hitova Tome Zdravkovića, što je i mlađe i starije podiglo „na noge“.

„Mnogo je lepo, da bude češće ovako – bio je najčešći komentar prisutnih.

Mladi naraštaji okupljeni u KUD Sveta Trojica izveli su splet igara, Martin Anđelković svirao je na harmonici, a autori najboljih radova na literarnom konkursu na dijalektu nagrađeni su pesme na temu Moje selo.

Sva deca dobila su majice sa amblemom manifestacije Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince 2021, a nagrađeni su dobili i dodatne poklone.

Na kraju su se svi poslužili posnim đakonijama pripremeljenim specijalno za ovu priliku.

Miholjski susreti sela u vlasotinačkoj opštini završavaju se danas u Konopnici, gde će nakon liturgije u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, u Domu kulture biti poslužena slavska jela pripremljena u skladu sa srpskom tradicijom, a onda će pevači sa početka teksta organizovati druženje i pevanje, uz izvlačenje nagrada.

Miholjske susrete sela u opštini Vlasotince bespovratnim sredstvima finansiraju Ministarstvo za brigu o selu i opština Vlasotince.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *