Milenković: Svaki dan ću da sečem po jedan prst!

nebojsa-milenkovic

Valjevo / Leskovac / Vlasotince – Ratni veteran Nebojša Milenković iz Vlasotinca odsekao je sebi prst u znak protesta što država nije reagovala na zahteve rezervista.

Inače, predstavnici ratnih veterana iz Vlasotinca, Leskovca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Vrnjačke Banje i Valjeva štrajkuju glađu u prostorijama valjevskog Udruženja boraca.

Milenković je juče u Valjevu odsekao mali prst na levoj ruci i to sekirom.

U telefonskoj izjavi za našu televiziju kaže da će svakog dana seći po jedan prst na ruci, kao poruku svim borcima i veteranima rata da nisu sami i da država ne može da se igra sa njima.

Svaki dan po jedan deo ruke, sve dok prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić ili predsednik države Tomislav Nikolić ne dođu da razgovaraju sa njima.

„Svaki dan ću da odsečem sekirom po jedan prst. Svaih 10 ako treba! Neka znaju borci da nisu sami i da država ne može ovako više da se igra sa njima!“ rekao je u telefonskom razgovoru za našu televiziju ratni veteran Nebojša Milenković.

On je sebi odsekao prst naočigled devet saboraca koji zajedno sa njim već peti dan štrajkuju glađu.

„Već šest godina čekamo pravdu, a dobijamo obećanja. Sin mi je kao vojnik bio u ratu na Kosovu, a ja u Hrvatskoj. Našoj državi smo bili dobri kada joj je bilo potrebno, a sada joj ne trebamo“ kaže ovaj čovek.

Predsednik Saveza boraca Dušan Nikolić, iz Leskovca, koji je takođe u Valjevu kaže da su ratni veterani ogorčeni zbog toga što niko od državnog vrha nije hteo da ih primi.

„Niko od nas nije ni mogao da pretpostavi da će se odlučiti na ovakav korak. Iskoristio je vreme kada je većina nas ležala i odmarala se. Izašao je u dvorište i sekirom odrubio prst. Mi osuđujemo ovakav postupak. ali d ali imamo drugo rešenje?“ pita se  Dušan Nikolić.

Ratni veterani traže isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica.

Ukoliko ih i zaista poseti Aleksandar Vučić, kako nam je rečeno, oni ipak neće prestati sa štrajkom sve dok im ne budu u potpunosti isplaćene ratne dnevnice.