Ministar Edin Đerlek posetio Pečenjevce, gde je usled nepogoda oštećen most na Šaranici

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i potpisivanja ugovora o realizaciji projekta “Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu”, ministar Edin Đerlek je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao most u Pečenjevcu koji je oštećen usled nedavnih poplava.

Podsetimo, usled bujičnih voda u Pečenjevcu je oštećena kamena konstrukcija mosta na reci Šaranici i ograda. Okupljani meštani su ovu posetu iskoristili da upoznaju ministra sa trenutnim stanjem i sa štetom koju su na njihovim domaćinstvima i poljoprivrednim parcelama nanele nepogode, ističući da poplave ovakvih razmera ne pamte u poslednjih 70 godina.

Oni su dobili obećanje ministra da će država u narednom periodu uložiti sredstva u sanaciju štete nastale usled nepogoda, kao i da će fokus biti na prevenciji.

Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović je u razgovoru sa ministrom istakao da je Grad u saradnji sa preduzećem Srbijavode pokrenuo inicijativu za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brane na obližnjoj parceli koja je u državnom vlasništvu, kako bi se u narednom periodu sprečile ovakve situacije.

Ministar Đerlek je ovom prilikom podsetio da je država u prethodnom periodu nekoliko desetina milijardi dinara uložila u infrastrukturne projekte čiji je cilj prevencija šteta nastalih usled vremenskih nepogoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *