Ministar naložio pokretanje krivične prijave protiv zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, nakon testiranja na korona virus pozitivno je 43 korisnika i 4 zaposlena, koji nemaju simptome i u stabilnom su stanju.

Svi pozitivni, s obzirom na to da nemaju simptome nalaze se u posebnom delu ustanove, koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene za koju postoji osnovana sumnja da je dovela u opasnost od zaražavanja zaposlene i korisnike, nesavesnim radom u službi.

Naime, ona direktoru ustanove nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom za koju je znala da je zaražena i dolazila je na posao. Tek po nalogu epidemiologa da se i ona testira i izoluje, zaposlena je ceo slučaj prijavila direktoru.

Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ukupno ima 170 korisnika i 99 zaposlenih. Na osnovu rezultata koji su uzeti 23.07.2020. godine, od 92 testirana korisnika, 43 su pozitivna i od 71 zaposlenog njih 4 ima Kovid – 19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*