Ministar Ružić: “RTS Kros događaj značajan u promociji nenasilja među mladima”

Uručenje priznanja za organizaciju RTS Krosa

Na svečanosti u Vladi Republike Srbije, upriličenoj povodom uručenja nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama za podršku u organizaciji Krosa RTS-a, gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanović pripalo je zlatno znamenje za ovu godinu.

Istovremeno, medalja je uručena i Branku Ružiću, ministru prosvete, Slobodanu Brankoviću, direktoru Srpskog atletskog saveza, Sportskom savezu Srbije i drugim pojedincima i organizacijama.

Radni sastanak

Ovom prilikom, naglašeno je da su manifestacije poput ove značajne za promociju tolerancije, različitosti, međusobnog uvažavanja i nenasilja. Na radnom delu skupa izvršena je rekapitulacija ovogodišnjeg RTS krosa, u okviru kojeg je Leskovac bio domaćin i organizator RTS kampa za decu i mlade iz dijaspore.

Priznanja su uručili direktor RTS Krosa Stevan Kovačević i Milan Nedić, na čiju inicijativu je rođena ova manifestacija 30. aprila 1991. godine.

Podsetimo, Leskovac je početkom leta, organizovao Kamp sa decu iz dijaspore „Leskovac 2022“, a potom u oktobru i Kros seriju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *