Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević obišao radove na rekonstrukciji bolnice u Leskovcu

Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, obišao je Opštu bolnicu, gde su aktuelni radovi na rekonstrukciji levog krila ove zdravstvene ustanove. Od strane ministra stiglo je obećanje da će radovi biti završeni u roku, odnosno u periodu od dve godine.

On je ovom prilikom najavio i da se u toku ove godine očekuje početak radova na rekonstrukciji Dečijeg dispanzera u gradu na Veternici, kao i Osnovne škole „Aca Sinadinović“ u Predejanu.

Aktuelni radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice najveći su poslovi  ovog tipa od samo osnivanja ove zdravstvene ustanove, tj. u poslednjih 50 godina. Kako je ranije rečeno trajaće dve godine i obuhvatiće  površinu od 30 hiljada kvadratnih metara.

Kada je reč o Odeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za čiju rekonstrukciju je urađen poseban projekat vrednosti oko 2 miliona evra, ministar Blagojević kaže da je neizvestan datum početka ove rekonstrukcije koja će se nesumnjivo dogoditi.

Inače kako je objasnio Blagojević samo za projekte u zdravstvu iz kase Ministarstva za javna ulaganja u 2023. biće izdvojeno 100 miliona evra, što je 60% od ukupnog budžeta. U toku su radovi i rekonstrukcije bolnica u Vranju i Prokuplju, a direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević, navodi da je prvih 20 dana  rekonstrukcije prošlo bez većih problema.

Podsetimo, radove na rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac izvodi konzorcijum na čelu sa novosadskom firmom GAT. Njihova ukupna vrednost kako je ranije više puta istaknuto iznosi 4,5 milijarde  dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *