Ministarka Mihajlović u poseti Vlasotincu

Problem sa snabdevanjem električnom energijom stanovnika pojedinih sela teritorije opštine Vlasotince, trebalo bi da bude rešen za sedam do deset dana, najavila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, koja je danas sa svojim saradnicima obišla deo teritorije ove opštine gde su, usled obilnih padavina, pokidani dalekovodi.

Nakon obilaska, ministarka je održala sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, na kojem je bilo reči o daljim koracima za trajno rešavanje ovog problema.

Nakon otklanjanja štete, u narednom periodu radiće se na unapređenju distributivnog sistema na ovom području, ali će takođe nadležni imati zadatak da utvrde da li je sistem do sada održavan adekvatno.

Usled loših vremenskih uslova 11. januara, na teritoriji opštine Vlasotince oko 2700 domaćinstava ostalo je bez električne energije, a do današnjeg dana struju nema 330 korisnika.

Na terenu su ekipe koje rade na otklanjanju kvarova na mreži, a radovi su otežani usled loših vremenskih prilika, pre svega zbog velike količine leda.

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga, istakao je da ova poseta pokazuje da jug Srbije nije zaboravljen od Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

I predsednik ove lokalne samouprave Bratislav Petrović kazao je ovom prilikom da im je pomoć ministarstva dragocena, s obzirom na to da su bez struje stanovnici osam sela u brdsko-planinskom delu vlasotinačke opštine. Petrović se osvrnuo i na problem sa vodosnabdevanjem.

Bez električne energije su i dalje stanovnici Gunjetine, Crne Bare, Gradišta 2, Donje i Gornje Lopušnje, Ravne Gore, Ostrca i Samarnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *