Mira Ninošević muzejska savetnica i istoričarka Narodnog muzeja odlikovana srebrnom medaljom povodom Dana državnosti

Mira Ninošević, muzejska savetnica i istoričarka Narodnog muzeja u Leskovcu odlikovana je srebrnom medaljom za izuzetne zasluge u oblasti kulture i muzejske delatnosti na ceremoniji dodele odlikovanja povodom obeležavanja Dana državnosti koja je održana u Palati „Srbija“. Priznanja je najzaslužnijim ustanovama i pojedincima uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetimo, u februaru 2020. godine na Dan državnosti, predsednik Republike Srbije dodelio je Narodnom muzeju u Leskovcu Sretenjski orden trećeg stepena za izuzetne zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture i muzejske delatnosti, povodom 70 godina rada.

Iste godine Sretenjskim oredenom drugo reda odlikovana je i leskovačka Gimnazija, a odličje u vidu Karađorđeve zvezde uručeno je i profesoru doktoru Jovanu Hadži Đokiću, čuvenom specijalisti urologije, akademiku i potpredsedniku organa SANU u Nišu.

U 2021. ukazom predsednika Republike Srbije među dobitnicima odlikovanja povodom Dana državnosti našli su se i Nataša Jovčić Zorić, glavna mediciska sestra Kovid centra Opšte bolnice Leskovac koja je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv zarazne bolesti Kovid 19 i Bratislav Ilić, novinar Televizije B92, odlikovan srebrnom medaljom.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *