Mladi Leskovčani u Sremskim Karlovcima pohađali trening o građanskom aktivizmu i omladinskoj politici

Šesnaestoro mladih Leskovčana, starosti između 15 i 30 godina, imalo je priliku da stekne znanja o građanskom aktivizmu i omladinskoj politici, na višednevnom treningu održanom prošle nedelje u Sremskim Karlovcima. Trening je realizovan u okviru Erazmus plus projekta „Leskovac po meri mladih“, koji sprovodi Tim 42. 

Među učesnicima treninga su i četiri učenika leskovačke Medicinske škole: Marko Cvetković, Katarina Zlatanović, Sanja Ilić i Nina Stošić. Oni su se iz Sremskih Karlovaca vratili prepuni pozitivnih utisaka. U periodu od 2. do 8. maja potpuno besplatno su boravili u Ekološkom centru „Radulovački“, gde su pohađali predavanja i radionice na temu aktivno učešće građana u procesu donošenja odluka na lokalu.

Kako su nam kazali, ovo iskustvo je za njih bilo dragoceno, imajući u vidu da su upoznali mnoge ljude iz sfere aktivizma iz Sremskih Karlovaca i Novog Sada i uoče primere dobre prakse svojih vršnjaka u pomenutim gradovima. U okviru slobodnih aktivnosti posetili su najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti.

Na predavanjima i radionicama se uvidelo da se mladi uglavnom informišu preko društvenih mreža, a da mali broj njih prati sajtove ustanova u našem gradu, kažu u „Timu 42“.

Oni dodaju da je za učešće na ovom treningu zainteresovanost od strane mladih Leskovčana bila velika, a prilikom odabira kandidata vodilo se računa da se  prioritet da onima koji do sada nisu imali priliku da učestvuju u sličnim projektima.

Projekat „Leskovac po meri mladih“ Tim 42 sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *