Mladići rođeni 2004. dobili opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Mladićima rođenim 2004. koji ove godine postaju punoletni, kao i stariji koji nisu u vojnoj evidenciji, upućen je poziv za uvođenje u istu.

Iz Ministarstva odbrane napominju da ovaj postupak ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Osobe muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u preriodu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara 2022, nakon čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *