MUP: U okolini Leskovca, jedna osoba povređena tokom nevremena

Jedno lice je povređeno u selu Međa, u okolini Leskovca, kada je sinoć usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa električnog stuba, navodi se u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, gašenje požara nastalog usled udara groma u Leskovcu i crpljenje vode iz suterena lokala u Vlasotincu, samo su neke od intervencija, koje su pripadnici Sektora za vanredne situacije imali sinoć zbog snažnog nevremena, koje je pogodilo veći deo zemlje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova imali su više od 20 intervencija, zbog nevremena koje je sinoć pogodilo veći deo Srbije. Tri intervencije odnosile su se na crpljenje vode iz suterena lokala u Vlasotincu, Novom Pazaru i Pančevu, zatim bilo je pet gašenja požara nastalih usled udara groma u Leskovcu, Prokuplju, Kruševcu, Obrenovcu i Prijepolju, sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza i četiri intevencije uklanjanja limene krovne konstrukcije.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu da je u selu Međa, u okolini Leskovca jedno lice povređeno, kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa električnog stuba, kao i da ga je potom preuzela Hitna pomoć.

Na ovim intervencijama bila su angažovana ukupno 52 vatrogasca-spasioca sa 21 vozilom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *