Muškarac (65) iz Velike Slatine teško povređen u požaru koji se dogodio jutros, u 2024. u JO povećan broj intervencija zbog gašenja požara na zatvorenom

Šezdesetpetogodišnji muškarac iz Velike Slatine zadobio je teške povrede u vidu opekotina u požaru koji se dogodio jutros u njegovom porodičnom domu, potvrđeno nam je od strane nadležnih.

Kako navode u Opštoj bolnici Leskovac, nesrećni muškarac je iz ove ustanove transportovan u Urgentni klinički centar Niš, a potom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu i prema poslednjim informacijama, nalazi se u stanju životne ugroženosti.

Od početka ove godine na području Jablaničkog okruga beleži se povećanje broja intervencija pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu, zbog požara na građevinskim objektima.

Neki od uzroka izbijanja vatre su neispravni ili neočišćeni dimnjaci, nepažnja prilikom loženja peći na čvrsta goriva, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora, odeće ili drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalica.

Na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga od početka godine registrovana su 23 događaja, na kojima su intervenisali pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Leskovac. Od toga je 20 požara, a 13 je na građevinskim objektima. Na žalost, ono što upotpunjuje ovu statistiku je jedno povređeno i jedno stradalo lice na ovim događajima, kaže za Televiziju Leskovac Saša Jovanović, komandir Vatrogasno-spasilačke čete Leskovac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sektor za vanredne situacije apeluje na građane da, kako bi se sprečili požari, provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, zatim da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi zapaljivi materijal od grejnih tela.

Takođe apeluju na građane da ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini zapaljivog materijala, da ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, odnosno da ih isključuju kada izlaze iz kuće.

U slučaju da primete požar u građevinskim objektima, građani treba da obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu pozivom na broj telefona 193.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *