Na 18. “Grdeličkoj regati” oko 200 učesnika, večeras moto-skup kod bazena

Oko 200 učesnika 18. po redu “Grdeličke regate” spustilo se plovilima niz Južnu Moravu, od “plavog mosta” do Dobrotina. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Dom kulture u Grdelici, a pokrovitelj Grad Leskovac.

Pre spusta, prisutnima se obratio direktor Doma kulture, koji je naglasio da je reč o sportsko-ekološkoj manifestaciji koja godinama okuplja učesnike iz različitih krajeva.

„Spust, čija je dužina 8 km, počinje u 11 časova i 59 minuta. Time na simboličan način želimo da pošaljemo poruku o značaju zaštite životne sredine“, istakao je Trivunić, koji je najavio i moto-skup koji će se u Grdelici održati večeras.

Član Gradskog veća Aleksandar Pejčić zvanično je otvorio manifestaciju, za koju je rekao da je postala brend grdeličkog kraja, kao i da može doprineti razvoju turizma.

„Ovo je prilika da se svi oni koji vole Južnu Moravu oprobaju na ovoj regati i da uživaju u vožnji do Dobrotina. Grad Leskovac izdvaja sredstva za Grdeličko leto u okviru koje se održava i Grdelička regata. Očekujemo od organizatora da iz godine u godinu ona bude sve bolja i da ima sve više učesnika.“

Spust je trajao dva do tri sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *