Na auto-moto skupu u Leskovcu “wolksvagen buba” iz 1963. godine i kultni američki “chevrolet corvette”

Više stotina zaljubljenika u automobile i dvotočkaše iz Srbije i okolnih zemalja uzelo je učešće na auto-moto skupu “Southsideboyz car show”, koji je danas održan na platou ispred Sportsko rekreativnog centra Dubočica.

Skup je bio izložbeno-takmičarskog, ali i humanitarnog karaktera.

Najveću pažnju posetilaca privukli su oldtajmeri, poput Wolksvagen “bube” iz 1963. godine, koju je Petar Pavlović, vlasnik, nasledio od oca.

Prisutni su mogli da vide i kultni američki automobil “chevrolet corvette”, star skoro četiri decenije, koji je već izlagan na brojnim skupovima.


Tu je bio i i “Fiat 1300” iz 1979. godine, koji već 45 godina odlično služi Radoslava Stošića iz Vladičinog Hana.

-Nedavno sam išao njime i do Nemačke, tako da je prošao test- ističe naš sagovornik.

Nesvakidašnje modele automobila izložili su i dvojica učesnika iz Makedonije, koji su u izjavi za Televiziju Leskovac pohvalili organizaciju skupa.

Goste je pre zvaničnog otvaranja pozdravio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


-Izuzetno mi je drago da vidim ovoliki broj zaljubljenika u automobile i motore. To što su izlagači i takmičari ispunili sav prostor ispred SRC Dubočica je dokaz da za ovakvim događajima vlada veliko interesovanje.

Ponosan sam što je Grad Leskovac prepoznao da je važno urediti prostor ispred naše najveće sportske hale kako bi i ovakvi skupovi bili mogući. Podsetiću vas da smo nedavno u potpunosti uredili plato u površini od 4600 metara kvadratnih, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 13,5 miliona dinara- istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Marko Pavlović, organizator ovog skupa, gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću je uručio pehar i tom prilikom se zahvalio Gradu Leskovcu na podršci prilikom organizovanja ovog skupa.

Inače, posetioci su imali priliku da doniraju novac za lečenje Lorene i Vukana, naših malih sugrađana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *