Na izložbi ptica 650 vrsta za upoznavanje!

ornitoloski sampionat srbije

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorio je sinoć u leskovačkom Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, 56. orintološki šampionat Srbije.

Na ovoj takmičarskoj izložbi ptica učestvuje 150 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

Izložbu je, uz finansijsku pomoć grada, organizovalo Udruženje za odgoj i zaštitu ptica „Dubočica“ iz Leskovca koje ove godine obeležava 10 godina postojanja.

Izloženo je 650 vrsta ptica, od kojih su neke pravi biseri i retki primerci ne samo u Srbiji već i šire.

O tome koliki je značaj ovakve manifestacije, ne samo za odgajivače već i za ljubitelje ptica i prirode govori to da se ona u kontinuitetu održava više od pola veka, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Po rečima predsednika Ornitološke federacije Srbije, Slobodana Kulića, organizacija ovakve manifestacije, sa ovolikim brojem učesnika, bila je veliki izazov.

Izložene ptice, medju kojima ima prelepih primeraka kanarinaca, papagaja, čak i egzotičnih golubova, ocenjivaće žiri u kome su četiri člana iz Hrvatske i po jedan iz Makedonije i Crne Gore.

Izložba će trajati do nedelje 15. decembra, i iako nije prodajnog karaktera Leskovčani će, po završetku ove manifestacije, moći i da kupe neke od izloženih ptica.

U sklopu izložbe ptica biće prikazani likovni radovi učenika razredne nastave osnovnih škola u Leskovcu na temu: „Zaštitimo ptice u prirodi“.

Ovaj deo izložbe je takmičarskog karaktera i najbolji radovi će biti nagrađeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *