Na koji način će raditi Narodna biblioteka

U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije i odlukom Kriznog štaba grada Leskovca Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu od danas nastavlja sa radom, svakog radnog dana od 7 do16 časova. Pored lektira za osnovnu i srednju školu, na društvenim mrežama i sajtu biblioteke objavljeni su katalozi knjiga na osnovu kojih će moći da se poruči i izda jedna publikacija sa Pozajmnog ili Dečjeg odeljenja na period od 14 dana, bez mogućnosti produženja. Knjige će se poručivati putem mejla: knjige.nble@gmail.com .

Pozajmljene knjige mogu se vratiti u Biblioteku. Za narednu pozajmicu preporučuje se rezervacija na mejl ili date brojeve telefona, kako bi se knjige preuzele odmah po dolasku korisnika u Biblioteku.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na brojeve telefona: 065 315 00 80, 016 315 00 83 i 016 315 00 81.

Korisnici će moći da dođu do građe iz Zavičajnog fonda i Legata “Nikolaj Timčenko” koji će raditi od 9 do 13 časova, putem mejlova zavicajno.nble@gmail.com i legat.nble@gmail.com .

Zainteresovani korisnici moći će da se najave putem mejla i na datom broju telefona 016 260 077 (Legat Nikolaja Timčenka i Zavičajno odeljenje) za publikacije za koje su zainteresovani .

Sa Stručnog odeljenja izdavaće se po jedna publikacija koja se može zadržati najviše 48 sati, uz obavezan lični dokument (fotokopija lične karte i revers).

Ogranci Biblioteke u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu i Predejanu radiće u periodu od 9.00 do 13.00 časova. U Biblioteci može biti samo po jedan korisnik na pultu za pozajmljivanje, uz pridržavanje svih propisanih mera.

Kao novinu u kriznim vremenima, Biblioteka će za penzionere, kao pripadnike osetljive grupe sa ograničenim vremenom kretanja, dežurati u dane kada izlaze iz svojih domova da idu u trgovinu.

Ulaz u Biblioteku je na Dečjem odeljenju, iz ulice Radoje Domanović. Korisnici su u obavezi da pri ulasku u Biblioteku imaju zaštitnu opremu (maske i rukavice) i da budu propisno udaljeni jedni od drugih.

Čitaonica dnevne štampe, čitaonice na Stručnom, Dečjem i Zavičajnom odeljenju, kao i elektronske učionice, neće raditi.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*