Na novom skeneru u OB Leskovac obavljeno skoro 200 pregleda, u toku nabavka nove opreme

Za samo nedelju dana, koliko je novi skener aparat u Opštoj bolnici Leskovac u funkciji, na njemu je obavljeno blizu 200 pregleda. Reč je aparatu novije generacije, za čiju je nabavku, montiranje i renoviranje prostorije u kojoj se nalazi izdvojena suma od oko 50 miliona dinara.

U Službi radiologije uskoro očekuju nabavku još jednog skener aparata ovog tipa, kao i dva digitalna rendgena, potvrdio je za našu televiziju Miodrag Janković, direktor Sektora dijagnostike i načelnik Službe radiologije ove zdravstvene ustanove. 

Nabavka novog skenera izuzetno je značajna, imajući u vidu da je u poslednje vreme često dolazilo do kvarova na starom aparatu, na kojem je tokom poslednjih 12 godina pregledano više od 18 hiljada pacijenata. Prema rečima našeg sagovornika, potreba za ovom vrstom dijagnostike u poslednje vreme je velika. Služba radiologije radi 24 časa, a dnevno se obavi između 20 i 30 pregleda ovog tipa, odnosno 50 do 60 hiljada na godišnjem nivou.

Aparat je krenuo sa radom pre sedam, osam dana, a prednost je ogromna. Radi se o 160-slajsnom aparatu koji je visoke tehnologije, visoke rezolucije. Slike koje dobijamo su čistije, jasnije, preciznije i sve to omogućava bolju dijagnostiku – ističe doktor Janković.

Nabavka nove opreme za potrebe ove službe tek predstoji.

-Dobićemo još jedan skener istog ranga, sada je završen tender za još jedan digitalni redgen, a uskoro će početi građevinski radovi za adaptaciju prostorija za taj digitalni rendgen, tako da ćemo imati tri digitalna rendgena i dva skenera– dodaje naš sagovornik.

Inače, na Službi radiologije Opšte bolnice Leskovac zaposleno je 11 specijalista radiologije i 22 medicinska tehničara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *