Na ovaj tekući račun možete uplatiti pomoć ugroženima

vlasotince 2

Leskovac – Grad Leskovac otvorio je namenski tekući račun za uplatu novčane pomoći ugroženom stanovništu na poplavljenom području, navodi se u današnjem saopštenju kabineta gradonačelnika.

Sredstva se mogu uplatiti na namenski tekući račun grada Leskovca broj 840 – 2816740-63 – svrha uplate: pomoć poplavljenim područjima na teritoriji Republike Srbije.

Sva udruženja, organizacije, škole i zainteresovani gradjane humanitarnu pomoć u robi i hrani mogu dostaviti na sledećim sabirnim punktovima : Domovi kulture Brestovac, Pečenjevce, Grdelica i Vučje, Leskovački kulturni centar, Crveni krst Leskovac, Narodni muzej Leskovac, Saborna crkva u Leskovcu i Dom kulture Roma od 8 do 20 časova, dodaje se u saopštenju.

Prioritet su: voda u pakovanjima od pola do 6 litara, bebi hrana i pelene, sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciju, konzervirana hrana i brašno, ćebad i posteljina, jer garderobe ima i previše u ovom času.

Nakon prikupljanja na sabornim punktovima roba će se organizovano odvoziti do centralnog magacina Hemijske industrije Nevena Leskovac, ulaz preko puta Eko pumpe, a odatle će se odvoziti organizovano do najugroženih područja prema upustvima Humanitarnog centra Vlade republike Srbije.

Privredna društva sa teritorije grada pomoć u robi mogu dostaviti direktno u centralni magacin Hemijske industrije Nevena, ulaz preko puta Eko pumpe, kaže se u saopštenju za javnost kabinet gradonačelnika.