Na reci Vučjanki otvorena kupališna sezona (VIDEO)

Na kanjonu reke Vučjanke zvanično je otvorena ovogodišnja kupališna sezona, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave Grada Leskovca. Ovo kupalište će raditi svakog dana u periodu od 10 do 18 časova.

Kupalište na reci Vučjanki, kako je istaknuto, jedno je od najposećenijih na području grada Leskovca. U jeku sezone, a naročito neradnim danima, bude između 300 i 400 kupača, a najverniji među njima su upravo najmlađi, koji su iskoristili današnju priliku da se osveže.

Zahvaljujući radu spasilačke službe, bezbednost kupača podignuta je na viši nivo. Na ovom mestu, u svakom trenutku, prisutna su četiri spasioca.

Prilikom zvaničnog otvaranja kupališne sezone, Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca, podsetio je na obnovu kanjona reke Vučjanke, koja je realizovana u okviru projekta prekogranične saradnje „Povezivanje bisera“. Partner na ovom projektu, čija vrednost je iznosila 121 hiljadu 368 evra, bio je grad iz Severne Makedonije, Kriva Palanka.

U sklopu projekta „Povezivanje bisera“, postavljena su dva letnjikovca, kao i moderni mobilijar, a uređena je i pešačka staza. Na ovom prostoru, nalaze se i informativne table, koje sadrže informacije o kompletnoj turističkoj ponudi grada Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *