Na sajtu Leskovačkog kulturnog centra večeras razgovor sa glumicom Goricom Popović

Večeras, u 21 čas na sajtu Leskovačkog kulturnog centra pogledajte tribinu “U krupnom planu” u okviru koje je gostovala naša proslavljena glumica Gorica Popovića. Te 2018. godine leskovačkoj publici govorila je o ključnim ličnostima i događajima u svojoj karijeri tokom koje je ostvarila niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Članica ansambla Ateljea 212 od 1982. na poziv Mire Trailović, prisetila se saradnje sa velikanima našeg glumišta, među kojima su Zoran Radmilović, Taško Načić i Bata Stojković, sa kojima je igrala u više od 70 predstava.

Istakla je da je radila sa vodećim rediteljima koji su bili značajni za nju, Mucijem Draškićem, Dejanom Mijačem, autorima tzv. “češke škole” Goranom Markovićem, Điđom Karanovićem, Rajkom Grlićem, Lordanom Zafranovićem. “Dobila sam Zlatnu arenu u Puli za “Nacionalnu klasu”, “Caricu Teodoru” u Nišu za filmove “Dorotej”, “Pad Italije”, “U raljama života”, “Nušićevu nagradu” za komičarski opus, sve te nagrade imaju veliki značaj, ali najveća sreća za čoveka je kada radi ono što voli”, rekla je Gorica Popović.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *