Na sednici SO Lebane odluke o priznanjima, ostavkama, imenovanjima…

Odluka o dodeljivanju osmonovembarskih priznanja opštine Lebane u 2020. godini jedna je od tačaka dnevnog reda koje su usvojene na današnjoj sednici Skupštine opštine, održanoj u Domu kulture. Takođe, usvojena je i odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije turističko-rekreativnog parka „Čukljenik“, prema kome će na ovom prostoru biti uređena ski staza sa žičarom, trim staza, pristupna saobraćajnica i parking prostor.

Svih 18 tačaka dnevnog reda usvojene su jednoglasno, bez rasprava.

Među dobitnicima osmonovembarskih priznanja su: doktor Dragan Jovanović i Miloš Petrović, koji su se istakli u borbi protiv KOVIDA 19, ali i drugi pojedinci i preduzeća, koji su ostvarili značajne rezultate u oblasti privrede, poljoprivrede, sporta, javnog informisanja i ujedno doprineli afirmaciji opštine Lebane.

Novčane nagrade u iznosu od 20 000 dinara dobilo je pet đaka generacije, učenika osnovnih i srednjih škola u ovoj opštini. Na sednici su usvojene i odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije Sportsko-rekreativnog centra „Jaruga“ i Turističko-rekreativnog parka „Čukljenik“.

Predmet sednice bila je i ostavka Tijane Ristić, dosadašnje v.d. direktorke Narodne biblioteke „Branko Radičević“, a ovu funkciju će ubuduće obavljati Tatjana Petrović.

Umesto Bratislava Islamovića, zaštitnik prava pacijenata u ovoj opštini biće Nikola Cvetković, diplomirani pravnik iz Pertata.

Usvojene su i druge odluke: o platama i drugim primanjima lica postavljenih u organima opštine Lebane i odbornika skupštine, kao i o osnovnoj i dodatnoj podršci detetu i učeniku, prema kojoj će deca iz materijalno ugroženih porodica, bez roditeljskog staranja i sa smetanjama u razvoju imati pravo na besplatni dnevni boravak u predškolskoj ustanovi.

Ovom prilikom, po hitnom postupku, za sutra je najavljena još jedna sednica Skupštine, koja će početi sa radom u 12 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*