Na Tehnološkom fakultetu još uvek čekaju uputstva ministarstva o načinu organizovanja nastave

O načinu organizovanja rada na Tehnološkom fakultetu još uvek čekaju uputstva resornog ministarstva, nakon čega će odlučiti hoće li studenti pratiti predavanja na samom fakultetu ili onlajn. Inače, nakon prvog kruga upisa, ostalo je 69 slobodnih mesta, a svi zainteresovani mogu da se prijave od 2. do 4. septembra na fakultetu ili putem interneta.

Način organizacije nastave i dalje zvanično nije poznat, jer se očekuju dataljnija uputstva Ministarstva prosvete. Međutim, na Tehnološkom fakultetu navode da su spremni da se prilagode kako onlajn nastavi, tako i regularnom načinu organizovanja predavanja.

“Ne znamo još uvek na koji način će funkcionisati nastava, ali se pripremamo za dve mogućnosti. Jedna varijanta je da se nastava odvija u prostorijama fakulteta ako epidemiološki uslovi to omoguće. S druge stane ako se pokaže da je još uvek rizik okupljanja većeg broja ljudi na jednom mestu onda ćemo najverovaTnije uraditi laboratorijske vežbe  u blok nastavi tako što ćemo u malim grupama studente uvoditi u laboratorije i sa njima svake nedelje raditi, dok će se teorijska nastava raditi onlajn – objašnjava dekan Tehnološkog fakulteta Ljubiša Nikolić.

Na studijskom programu hemijske tehnologije ostalo je 27 slobodnih mesta, 33 na prehrambenim i 8 na tekstilnim tehnologijama. Kada je reč o načinu polaganja prijemnog ispita on će biti sličan kao i u prvom krugu.

“Kandidati mogu da se prijave u prostorijama fakulteta, mogu da pošalju svoju dokumentaciju elektorinskim putem ili poštom. Nakon toga napraviće se raspored tako da budu ispoštovane odgovarajuće mere distance da bi se prijemni ispit, koji mora da se odrzi na fakultetu, uopšte polagao – dodaje dekan Nikolić. 

Polaganje prijemnog ispita u okviru drugog upisnog kruga zakazano  je za 8. septembar u 10 časova.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *