Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu kombinovani model nastave od oktobra

Na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu nastava će se od oktobra odvijati po takozvanom kombinovanom modelu nastave. Teorijska nastava biće organizovana u vidu online predavanja, dok će praktični deo, odnosno laboratorijske vežbe, studenti pohađati u prostorijama fakulteta, uz poštovanje svih mera i preporuka propisanih od strane nadležnih.

Tehnološki fakultet u Leskovcu

Na jučerašnjoj sednici Senata Univerziteta u Nišu dogovoreno je da svaki fakultet napravi svoj individualni pristup održanju nastave, ali da pri tome određena pravila i usmerenja budu ispoštovana. Tehnološki fakultet u Leskovcu je, sa ciljem da studenti što manje vremena provode u prostorijama ove visoko obrazovne ustanove, doneo odluku da se nastava održava kombinovano.

„To podrazumeva da se sve laboratorijske vežbe i praktična nastava, sve što je potrebno uraditi pod nadzorom nastavnika i saradnika, obave u prostorijama fakulteta. Tu spada i održavanje ispita i ispitnih kolokvijuma, a teorijska nastava obavljaće se preko online sistema.“, istakao je Ljubiša Nikolić, dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Ljubiša Nikolić, dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu

Ovakav vid nastave ne podrazumeva nastavu na daljinu, jer se deo nastave održava u zgradi fakulteta. Što se studenata prve godine tiče, oni će u prve dve nedelje imati teorijsku nastavu na fakultetu, kako bi se na samom početku bolje upoznali sa načinom studiranja i profesorima i da bi se lakše prilagodili predavanjima na daljinu, istakao je naš sagovornik:

„Studenti prve godine još uvek nisu upoznati sa mnogim stvarima, sa načinom studiranja, treba da upoznaju svoje nastavke, tako da će oni nedelju do dve imati odgovarajuću nastavu na fakultetu. S obzirom da se radi o manjem broju predmeta, biće podeljeni u manje grupe i upoznaće ih profesori sa svim njihovim obavezama.“

U ovoj ustanovi poštuju se sve mere i preporuke koje su propisali Vlada Republike Srbije i Gradski štab za vanredne situacije, kako bi se rizik od infekcije korona virusom sveo na minimum.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *