Nabavka za najstarije sugrađane u Vlasotincu protekla u redu

U vlasotinačkim radnjama jutros, od 4 do 7, nije bilo gužve, a oni koji su čekali u redu za ulazak u radnju činili su to na propisanoj udaljenosti.

“Sa najstarijim sugrađanima bilo je ovog jutra 25 naših volontera za eventualnu pomoć penzionerima prilikom kupovine, zatim predstavnici komunalne inspekcije i policijska patrole. Kako bismo zastitili naše najstarije, Opštinska uprava je obezbedila zastitne maske, kojih još uvek nema u dovoljnom broju i ovom prilikom su podeljene sugradjanima koji su došli u kupovinu. Sve je prošlo bez ikakvih problema – kaže načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković koji je, takođe, jutros bio na terenu.

On dodaje da je juče bilo gužve ispred Postanske stedionice, gde je brzom intervenicijom komunalne inspekcije i policijskih sluzbenika  napravljen  red čekanja tako je udaljenje bilo u skladu sa merama Vlade RS.

“Zadatak inspekcije je da reaguje u slučaju nepoštovanja mere zabrane boravka više od jedne osobe na 4m². Inspekcija nije napisala ni jednu kaznu do sada jer smo delovali preventivno u dogovoru sa policijom – kaže Stanković.

Komunalna  inspekcija, inače, svakodnevno kontrolise ugostiteljske i trgovinske objekte na teritoriji opštine Vlasotince, kao i sve druge poslove u njihovoj nadleznosti, u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Po naredbi, rade samo samoposluge, prodavnice hrane i apoteke. Ugostitelji mogu da rade samo usluge prodaje hrane i pića “za poneti”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *