Načelnik Službe patologije o uzrocima smrti osamnaestomesečnog dečaka iz Stuble

Uzroci smrti osamnaestomesečnog dečaka iz sela Stubla kod Bojnika, koji je krajem novembra preminuo u leskovačkoj Opštoj bolnici, su meningoencefalitis, odnosno zapaljenje mekih moždanica ili ovojnica mozga, kao i sepsa koja se posledično razvila, rekao je u izjavi za našu televiziju Goran Stanojević, načelnik Službe patologije ove zdravstvene ustanove, koji je vršio obdukciju tela. On je negirao pojedine tvrdnje koje su ovih dana prenosili mnogi mediji, a tiču se lečenja nesrećnog dečaka i utvrđivanja uzroka njegove smrti.

Jedna od informacija koju naš sagovornik navodi kao neistinitu je da je dečak pre smrti lečen četiri dana na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Leskovac. Naime, mališan je primljen 22. novembra, a smrt je usledila već sledećeg dana, preciznije nakon 25 časova. Dan kasnije je rađena obdukcija, a proces utvrđivanja uzroka smrti završen je krajem prošle godine.

Rezultati obdukcije pokazali su da je nedvosmisleno, reč o prirodnoj smrti, naglašava doktor Stanojević, dodajući da je, kako bi otklonio svaku sumnju, konsultovao i kolege iz Beograda, koje su potvrdile njegova saznanja.

Naš sagovornik, dodaje da je, na osnovu dokumentacije koju poseduje,  u Opštoj bolnici Leskovac dete lečeno adekvatnom terapijom.

Inače, meningoencefalitis je oboljenje koje je najčešće uzrokovano virusnom ili bakterijskom infekcijom, a ukoliko se ne leči pravovremeno, može biti opasno po život.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *