Nagrađeno 259 mladih talenata

I ove godine, tradicionalno, na Savindan, 259 uspešnih, mladih Leskovčana dobilo je ugovore o novčanim nagradama preko Fonda za mlade talente. Za ovu namenu iz gradske kase izdvojena je suma od 7,5 miliona dinara.

Mladima je ugovore uručio gradonačelnik Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. On je ovom prilikom najavio da će na Dan grada, 11. oktobra, svaki student sa prosekom 10.00 biti nagrađen sa 100.000 dinara. 

Nagrađeni koji su se obratili istakli su da je ovakav podsticaj za njih od velikog značaja, a da je grad Leskovac mesto u koje će se nakon studiranja vratiti i potražiti posao.  

-Jedan od važnijih ciljeva lokalne samouprave je da bude podrška i vetar u leđa mladim i talentovanim ljudima- istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, najavivši novi vid podsticaja za studente koji ostvare prosek 10.

Tradicija podele nagrada mladim talentima u gradu na Veternici traje 10 godina, a do sada je na ovaj način nagrađeno preko 4000 Leskovčana, za šta je iz gradske kase izdvojeno 135,5 miliona dinara. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *