Najbolji u pravljenju nakita i vaza od otpada

11 Oktobar

Leskovac – U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ u Leskovcu završena je radionica za izradu predmeta od recikliranog materijala.

Ova aktivnost je deo ekoloških projekata finalista konkursa raspisanog u okviru ekološke kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti“  koju sprovode: konsultantska agencija Executive Groupe i udruženje građana Generator iz Vranja uz finansijsku pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske u okviru programa EU PROGRES.

Finalisti konkursa, pored leskovačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11.oktobar“ su osnovna škola „Stojan Novaković“ iz Blaca i „Živko Ljujić“ iz Nove Varoši.

Deca sa smetnjama u razvoju leskovačke škole „11. oktobar“ izradila su predmete od materijala koji bi inače završili kao otpad.

Na radionicama  su izrađivane ukrasne vaze od starih flaša, korpe od aluminijumskih žica, nakit od papira i plastike kao i crteži i flajeri o značaju zaštite životne sredine.

Na konkurs se javilo 127 škola iz 25 opština i gradova južne i jugozapadne Srbije.

Po završetku realizacije mini ekoloških projekata osnovnih škola žiri će odabrati pobednika konkursa koji će dobiti nagradu od 100 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *