Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda tokom praznika vožnja u alkoholisanom stanju

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će od sutra, 21. aprila, do 3. maja sprovoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kako bi se tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, kad se na putevima očekuje povećan broj vozila, očuvala bezbednost saobraćaja, navodi se u saopštenju za javnost MUP-a.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će i njih kontrolisati.


Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.


Prošle godine je za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju, podsećaju iz Uprave saobraćajne policije, uz napomenu da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda tokom praznika. Ovo potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali pijani vozači.


Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *