Najsrećniji Nemanja Tomić – izvukao zlatnik

Lomljenje Božićne česnice, kojoj su se najviše obradovali najmlađi sugrađani, u organizaciji Moto kluba Leskovac i Turističke organizacije grada treću godinu za redom održano je na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra. Najviše sreće imao je 13 godišnji Nemanja Tomić koji je iz Božićne česnice izvukao zlatnik.

Po starim običajima, najmlađim sugrađanima koje su roditelji doveli podeljena je Božićna česnica u kojoj se nalazio zlatnik i četiri srebrnjaka.. Najviše sreće među mališana imao  je 13. godišnji Nemanja Tomić koji je izvukao zlatnik dok su srebrnjake izvukli Viktor Stojiljković, sestre Marija i Vasilija Trajković i Pavle Pavlović. Po narodnom verovanju, onaj ko dobije deo česnice u kome je novčić – biće srećan cele godine.

Badnje veče i Božić čestitao je arhijerejski namesnik drugi leskovački protojerej Dejan Stanković poželevši svima zdravlja, sreću i radost u dane božićnih praznika.  U ime organizatora prisutne mališane i njihove roditelje pozdravili su predstavnik Moto kluba Leskovac Bratislav Jović i direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojoša Kocić.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću, Turistička organizacija grada i Moto klub Leskovac lomljenje česnice prvi put su organizovali  2018. godine sa ciljem da ona u godinama koje dolaze preraste u tradicionalnu manifestaciju. Pekara Badem i ove godine pripremila je božićni hleb prečnika 1,85 metara u kojem su danas pronađena četiri srebrnjaka i jedan zlatnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *