Najuspešnijim mladim matematičarima uručena priznanja u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju održana je svečana podela pohvala i diploma učenicima koji su ove godine ostvarili zapažene rezultate na opštinskom i okružnom takmičenju iz matematike. Šestoro najuspešnijih plasiralo se na državno takmičenje, koje će sledeće nedelje biti održano u Kraljevu.

Na opštinskom takmičenju iz matematike učestvovalo je 380, a na okružnom 180 đaka.
Među onima koji su osvojili prvo mesto na okružnom takmičenju su Elena Bjeletić, učenica osmog razreda Osnovne škole“Josif Kostić“ u Leskovcu, kao i učenik sedmog razreda Osnovne škole „Svetozar Marković“ Petar Minić.

Petar Minić, učenik OŠ „Svetozar Marković“

Kako su nam kazali, ljubav prema matematici neguju od malih nogu, a i ranijih godina su osvajali nagrade na takmičenjima iz ovog predmeta.

Elena Bjeletić, učenica OŠ „Josif Kostić“

Veoma sam zadovoljna rezultatom i nadam se da ću sledeće nedelje ostvariti uspeh na državnom takmičenju- ističe Elena Bjeletić.

Nagrađen je i Ilija Ristić, učenik osmog razreda Osnovne škole“Vuk Karadžić“, koji je osvojio prvu nagradu na okružnom takmičenju, zahvaljujući čemu će ove godine prvi put učestvovati na republičkom.

Ilija Ristić, učenik OŠ „Vuk Karadžić“

-Osvojio sam drugo mesto na okružnom. Očekivanja za državno su mi odlična, nadam se da ću ostvariti uspeh– istakao je u izjavi za našu televiziju.

Uručene su i zahvalnice predsedniku Aktiva osnovnih škola u Leskovcu Dejanu Cakiću i direktorima škola koje su bile domaćini ovogodišnjih takmičenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *