Nakon raspisivanja izbora održana sednica Gradske izborne komisije

Nakon što je predsednica Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, danas raspisala izbore za odbornike skupštine gradova i opština za 26.april, Gradska izborna komisija održala je sednicu u lokalnoj Skupštini. Na dnevnom redu  pored samog upoznavanja sa odlukom o raspisivanju izbora, bilo je i propisivanje obrazaca za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada, kao i formiranje radne grupe za izradu rokovnika za vršenje izbornih radnji i predloga dokumenta u izbornom procesu.

Na osnovu predloga, jednoglasno usvojenog od strane članova Gradske izborne komisije, radnu grupu koja će biti zadužena za izradu pomenutih dokumenata činiće diplomirani pravnici Miloš Stevanović, zamenik predsednika  izborne komisije, Miroslav Krstić, član i instruktor za obuku biračkih odbora i Bojan Đorđević, takođe, instruktor za obuku biračkih odbora. U radnoj grupi učestvovaće i sekretar Skupštine grada Zoran Vukašinović i njegova zamenica Jelena Kocić, a biće uključeni i predstavnici Odeljenja za opšte poslove.

 

Na ovoj održanoj sednici Gradske izborne komisije nije bilo predloga političkih partija za rad u ovoj radnoj grupi.   

Propisivanje obrazaca za sprovođenje izbora za odbornike podrazumeva izborne liste kandidata, obrasce ovlašćenja da se podnese ova izborna lista, saglasnost nosioca izborne liste i druge.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *