Naredne godine prostor za kiosk na licitaciju

trotoari

Leskovac – Popločani trotoari na Bulevaru oslobođenja naredne godine doći će do punog izražaja kada se budu postavili lampioni, klupe za sedenje i žardinjere, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska završenih radova.

Radovi na popločavanju 4 hiljade i 100 kvadratnih metara trotoara na Bulevaru oslobođenja, bez stepenišnog prostora, završeni su za 73 dana, a vrednost investicije je 13 miliona dinara.

Naručilac posla je leskovačlka Direkcija za urbanizam i izgradnji, a izvođač Invest gradnja.

Prilikom izvođenja radova poseban prostor je namenjen za određeni broj trafika koje će planski biti postavljene, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

„Mi ćemo u toku januara napraviti plan i program postavljenja trafika na nivpou čitavog grada jer sada ih ima preko 100, a realno je da postoji 60. I sve ćemo ponuditi na licitaciji“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Sa izvođenjem radova krenulo se iz ulice Ivana Milutinovića, preko prostora ispod osmospratnice, hotela Beograda da bi se završilo u severnom bloku.

“Prvobitni ugovor potpisan je na 12 miliona i 600 hiljada dinara ali se ispostavilo da su visokonaponski kablovi, koji su bili tik ispod asfalta, morali da se zaštite što je koštalo dodatnih 400 hiljada dinara” rekao je direktor Direkcije Slaviša Zlatanović.

Ono što je ostalo dovršiti je postavljanje stubića na keju koji vodi pored osmospratnice jer su prvobitni polomljeni,

„Tokom postavljanja tih stupiće desio se incident od strane vlasnika jednog od lokala koji se nalazi kod pešačke staze, koji je počupao stubove, tako da ćemo tražiti podršku pripadnika Policijske uprave da omoguće postavljanje stubića. Prijava vlasniku lokala je podneta“, rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović.  

Naredne godine nastaviće se sa popločavanjem trotoara od Narodne biblioteke do Šop Đokićeve kuće.

U januaru će se početi sa izradom projekta za uređenje centralnog gradskog jezgra, a kako je planirano njegova realizacija očekuje se do kraja 2014.