Narodna kuhinja nastavlja rad, ali ne i Dom učenika

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Srbije, koja je stupila na snagu od ponedeljka 16. marta, Dom učenika i studenata u Leskovcu, do daljnjeg neće obezbeđivati smeštaj, ishranu i vaspitni nadzor. Ukupno 161 učenik i 140 studenata koliko inače boravi u ovoj ustanovi, juče je bezbedno upućeno svojim kućama, rekao je u izjavi za našu Televiziju Ivan Ilić, direktor ove ustanove.

U leskovačkom Domu učenika i studenata u toku je postupak pranja i čišćenja prostorija, a potom će biti izvršena i dezinfekcija cele ustanove, naglašava direktor Ilić.  

Rad Narodne kuhinje i pekare biće nastavljen i u narednom periodu.

U toku je izrada „Plana rada ustanove za vreme trajanja vanrednog stanja“, koji treba da obezbedi odvijanje neophodnih procesa rada, poput obezbeđenja ustanove, dostave neophodnih podataka resornom ministarstvu i drugih poslova, uz angažovanje manjeg broja zaposlenih.

Nastavak korišćenja usluga smeštaja i ishrane leskovačkog Doma učenika i studenata moguće je jedino u slučaju da neka ustanova na osnovu međudržavnih sporazuma i projekata ima strane studente, koji nemaju mogućnosti da se vrate svojim kućama, dodaje Ilić. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *