Narodno pozorište otvara vrata za publiku u septembru

Narodno pozorište u Leskovcu krenuće sa radom u septembru, a sve preporuke i mere propisane od strane Vlade Srbije biće ispoštovane, kazao je u izjavi za našu televiziju Dragan Boža Marjanović, direktor ove ustanove. Najmlađa publika će sledećeg meseca premijerno moći da pogleda predstavu „Uspavana lepotica“, rađenu po tekstu Željka Hubača, a u režiji Stojana Mladenovića.
Zaposlene u Narodnom pozorištu u Leskovcu obradovala je odluka Gradskog štaba o ukidanju vanredne situacije na teritoriji našeg grada, a u ovoj ustanovi se u septembru očekuju izvođenja predstava pred publikom. Pri tome, biće obavezno poštovanje svih mera i preporuka.
S obzirom na to da je pauza bila velika, uslediće i probe predstava koje su glumci igrali u ranijem periodu, a očekuje se i premijera komada za najmlađu publiku. 
Takođe, na ovogodišnjem festivalu Joakim Vujić, koji će se održati u Vranju verovatno krajem septembra, od 7 predstava u konkurenciji za nagradu dve su iz našeg pozorišta, što je samo po sebi uspeh, pa se nadamo nekim nagradama i potvrdama, dodaje na samom kraju Marjanović. Reč je o predstavama „Ako se probudiš ili kao da je važno“, rađene po tekstu Isidore Milosavljević, u režiji NenadaTodorovića i „Svici“, po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Ksenije Krnajski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE