Narodno pozorište uskoro počinje pripremu za novu sezonu

Nakon pauze u radu zbog vanrednog stanja, Narodno pozorište Leskovac počelo je sa pripremama dve predstave sa kojima će nastupiti u okviru ovogodišnjeg Leskovačkog leta. Reč je o komadu za decu „Mališa u zemlji knjiga“ i monodrami Dragana Bože Marjanovića „Made in Hollywood“.

Glumci leskovačkog Narodnog pozorišta otpočeće i pripreme za novu sezonu koju će, između ostalog, obeležiti i dve premijere „Uspavana lepotica“ i „Veče budala“. Prva predstava je namenjena najmlađoj publici i nju će okarakterisati jedinstvena kombinacija lutaka i glumaca na sceni, dok će druga po žanru komedija biti za nešto stariju publiku. 

Aktuelna epidemiološka situacija u određenoj meri je odložila i rad na pripremi komada pod nazivom „Frka oko brka“ i „Hasanaginica“ za koje u pozorištu veruju da će se od jeseni naći na repertoaru.

Svakako jedna od značajnijih aktivnosti je i priprema za učešće na ovogodišnjem festivalu Joakim Vujić u Vranju na kojem će se Narodno pozorište predstviti sa dva komada „Svici“ i „“ Ako se probudiš ili kao da je važno“ . 

Tokom vanrednog stanja u pozorištu su rekonstruisane i muška i ženska garderoba, za šta je iz sopstvenih sredstva ova ustanova kulture izdvojila 250 hiljada dinara.

Podsetimo, tokom vanrednog stanja glumci leskovačkog Narodnog pozorišta pružila su pomoć u pripremi paketa za starije i ugrožene sugrađane u Plavom paviljonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

POGLEDAJ KOMENTARE