Nastavak opremanja “zelene zone”, Erenli u narednih mesec dana povećava broj radnika, 350 do kraja 2026. godine

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je u društvu svojih saradnika posetio pogon turske kompanije Erenli u Zelenoj zoni, čije se zvanično otvaranje očekuje u skorije vreme, a nakon toga i distributivni centar lokalnog preduzetnika Statovac, saopštavaju iz kabineta gradonačelnika.

Kako je istaknuto ovom prilikom, očekuje se da za mesec dana broj zaposlenih u pogonu fabrike Erenli bude povećan sa 80 na stotinu, a u planu je da do 2026. godine broj radnika bude 350.

Direktor kompanije Erenli Fikret Ajnibal upoznao je gradonačelnika Cvetanovića sa načinom proizvodnje creva koja se koriste za auto-industriju i prezentovao mu rad i planove kompanije, koja u Srbiji, odnosno Leskovcu, zapošljava oko 80 radnika. Za mesec dana se očekuje da bude oko 100 zaposlenih, istakao je direktor Ajnibal, dodajući da je u planu proizvodnja plastičnih creva za električna vozila, kao i proširenje proizvodnje u naredne dve godine, odnosno do 350 zaposlenih do 2026. godine.

Gradonačelnik Cvetanović je zahvalio rukovodstvu i radnicima na gostoprimstvu i na tome što su odabrali Leskovac za investiranje. On je naglasio da je ceo tim u lokalnoj samoupravi učestvovao u realizaciji ovog projekta.

Podsetio je da je Fajnenšel tajms okarakterisao Leskovac kao grad najprivlačniji za investitore, kao i na činjenicu da u ovoj zoni posluje kompanija Aptiv, kao i Statovac. Takođe je najavio nastavak gradnje puteva, kao i izgradnju hladnjače.

Cvetanović je pomenuo i predsedavanje Nalasom koje je predao gradonačelniku Istanbula, najavivši da se nakon usklađivanja obaveza predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva turske kompanije očekuje zvanično otvoranje fabrike.

Kompanija Erenli postoji od 1959. godine. Ima ogranke u Turskoj, Srbiji i Nemačkoj, kao i saradnju sa Dajmlerom, Audijem, Poršeom, kao i sa Citroen mrežom.

Nakon obilaska pogona Erenli gradonačelnik Cvetanović je sa saradnicima obišao i distributivni centar kompanije Statovac, koja vrši izvoz u 26 zemalja, od toga dve u Africi. Prema najavama rukovodstva, u drugoj fazi očekuje se modernizacija ovog centra, sa 6500 paletnih mesta, površine 4000 m2. Centar je opremljen najnovijim softverom i sistemom za manipulaciju robom.

Direktor Marković istakao je da ova kompanija poseduje sledeće licence: Dizni (Spajdermen, Miki, Mini, Stič), Koka Kola, Čupa čups, FK Partizan i Crvena zvezda, Fudbalski savez Srbije, FK Barselova i Real Madrid. Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je ponosan na lokalnog privrednika koji se polako ali sigurno razvija i raste i svoje proizvode plasira u čitavom regionu pa i šire, promovišući na taj način i grad Leskovac, ističe se, pored ostalog u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *