Nastavlja se sa uređenjem fasada u centru grada

aler 1 slika za site

Leskovac – Sve ono što Agencija za lokalni ekonomski razvoj nije uspela da realizuje u prošloj, zbog preambicioznosti plana, uradiće u tekućoj godini, kaže direktor Bojan Tojaga.

Ono čemu će se ozbiljnije pristupiti u ovoj godini biće revitalizacija fasada u gradskom jezgru.

Planovi su, za početak da se saniraju fasade u bar tri zgrade u najužem gradskom jezgru.

„Mi smo razmišljali o tome da idemo sa izolacijom fasada ali to bi sedam puta poskupelo investiciju.Računamo da za jednu fasadu izdvojimo tri do tri i po miliona dinara kako bi smo eksterijer sredili, a da sve urađeno ima garanciju tri do pet godina“ kaže  direktor ALER – a Bojan Tojaga

aler 1

Radiće se i na realizaciji projekta „Stanovi su naša kuća“ što znači da će se srediti devastirani ulazi u određenim stambenim zgradama, zajedničkim sredstvima iz budžeta grada i samih žitelja zgrada što podrazumeva kompletno krečenje zidova, farbanje gelendera, postavljanje video nadzora…

Sve ove aktivnosti biće koordinisane sa Javnim preduzećem „Dom“.

„U okviru podrške sportu izgradićemo desetak terena za male sportove, što u gradskim što u seoskim mesnim zajednicama. Kada su u pitanju strateški dokumenti, od Stalne konferencije gradova i opština dobili smo informaciju da smo izabrani za jednu od 10 lokalnih samouprava kojima će se dati potpuna administrativna i tehnička podrška da se utradi novi program razvoja grada za period od 2014. do 2018. godine“ ističe Tojaga.

U okviru poboljšanja energetske efikasnosti početkom februara ALER će imati kompletno pripremljene elaborate.

Plan je da se neka od javnih zgrada obloži stiroporom što će uz zamenu stolarije dovesti do ušteda u troškovima grejanja.

Za subvencije kapitalnih projekata iz gradskog budžeta je ove godine opredeljena suma od 45 miliona dinara.