Nastavljena sednica Skupštne opštine Vlasotince – usvojeni programi rada preduzeća, lokalne komunalne takse, cena boravka dece u vrtićima…

Na sinoćnjom nastavku sednice Skupštine opštine Vlasotince, započete 20. decembra, odbornička većina usvojila je odluke o lokalnim komunalnim taksama, naknadama za korišćenje javnih površina i ekonomsku cenu boravka dece u vrtićima, u kojoj roditelji učestvuju sa 20%.  Doneta je i odluka o učešću građana u budžetskom procesu kroz sprovođenje projekta Zajedno do cilja, čime će oni, kako je rekao koordinator Marinko Đorđević, moći da učestvuju u donošenju odluke o realizaciji određenih projekata važnih za zajednicu. Za ovu odluku glasalo je 39 od 40 prisutnih odbornika u sali.

Odbornici su dali saglasnost na plan i program rada Opštinske uprave, a načelnik Marijan Stanković naglasio je i da će se u 2020.početi sa formiranjem elektronske arhive i urediti arhivska građa u saradnji sa Istorijskim arhivom Leskovca.

„Cilj nam je i da u narednoj godini formiramo prosvetnu, budžetsku i sportsku inspekciju, u skladu sa zakonom – rekao je Stanković govoreći o novinama u radu.

Najviše diskusije bilo je na temu programa rada JKP Vodovod, a opozicioni odbornik Žarko Kostić predložio je i da se formira tim koji će naći rešenje za efikasnije poslovanje ovog preduzeća koje, između ostalog, ima problema sa nagomilanim dugovanjima za struju.

Direkotr „Vodovoda“ Zvonko Ilić je odbornicima  predstavio na koji način su potrošena sredstva od ranijeg povećanja novčanog kapitala ovog preduzeća, koji je i na ovoj sendici uvećan za 10 miliona.

Odbornici su dali saglasnost i na plan i program rada JKP Komunalac, Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, Kulturnog centra, SRC Vlasina, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Štaba za vanredne situacije. Usvojili su izmenu finansijskog plana Doma zdravlja za čije je poslovanje pohvala bilo i od strane opozicionih odbornika, ali i primedbi da treba obnoviti opremu.

Na sinoćnjem zasedanju Nataša Đokić Živković, dosadašnji vršilac dužnosti, imenovana je za direktora Turističke organizacije Vlasotince, a usvojeno je i rešenje o prestanku funkcije opštinskom pravobraniocu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *