Nastavljeno infrastrukturno opremanje Zelene zone, Erenli kreće sa radom početkom naredne godine

Nakon što su danas završeni radovi na izgradnji još jedne saobraćajnice u Zelenoj zoni, ukupno 50 hektara površine ove industrijske zone kompletno je infrastrukturno opremljeno. Ovo je danas rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, prilikom obilaska završnih radova. Izvođač radova je firma PD iz Vranja.

U industrijskoj zoni u Leskovcu u toku su završni radovi na izgradnji saobraćajnice ukupne dužine 265 metara sa uličnim osvetljenjem. Njihova vrednost je 9,6 miliona dinara, dok je za javno osvetljenje izdvojeno još 2,7 miliona dinara.

Infrastrukturno opremanje Zelene zone jedan je od prioriteta lokalnog rukovodstvo zarad stvaranja boljih uslova za investitore. Uređenju ovog prostora grad je pristupio fazno: najpre je 2017. izgrađena kružna raskrsnica  u vrednosti od 37 miliona dinara, da bi u godinama koje su usledile bili izgrađene dve pristupne saobraćajnice, parking prostor, osvetljenje, atmosferska kanalizacija.

“Poslednji su završeni radovi na saobraćajnici koja vodi od Pete do Šeste ulice sa uličnim osvetljenjem. Kada je reč o investitorima, ovde radi firma Aptiv, skladišno-distributivni centar domaće Kompanije Statovac, dok bi Erenli trebalo da krene sa radom početkom iduće godine – rekao je danas Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

U sklopu novoizgrađene saobraćajnice postavljeno je i osvetljenje, za šta je bilo zaduženo preduzeće Lux iz Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *