I nekadašnji radnici “Balkana” prete protestima

hotel beograd

Leskovac – Manjinski akcionari Hotelsko ugostiteljskog preduzeća  “Balkan’’  nastaviće sa protestima  ispred Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, ukoliko se njihov zahtev  da se kazne krivci za lošu privatizaciju nekadašnjeg giganta u oblasti ugostiteljstva i turizma ne budu rešili u narednih mesec dana.

“ Poslednji je trenutak da se izuzetna loša  situacija  u ovom preduzeću dovede u red, odgovorni privedu pravdi i odgovaraju za svoje postupke i nadoknadi ogromna  šteta nastala u hotelsko ugostiteljskom preduzeću Balkan, posle kako predsedink Upravnog odbora manjinskih akcionara ističe Grujica Ivković  najskandaloznije privatizacije na području Jablaničkog okruga. Manjinski akcionari spremni su, da ukoliko državne institucije ne žele da stanu u odbranu njihovih prava , sami preduzmu određene korake u oživljavanju nekada prestižnih leskovačkih hotela i restorana”, naglašava on.Hotelsko ugostiteljsko preduzeće Balkan privatizovano je 30.novembra 2009.godine.

Tada ga je kupila firma BBC Invest, koja je po tvrdnjama Grujića osnovana samo tri meseca pre kupovine ove firme i pitanje je da li danas i u kojoj delatnosti ona uopšte postoji.

U trenutku privatizacije u Balkanu je radilo blizu 300 radnika u 25 objekata. Njih 150 uzelo je socijalni program, a većina onih koji su ostali u preduzeću proglašeni su tehnološkim viškom zaključuje Ivković .