Neko će da odgovora za kašnjenje rekonstrukcije Narodnog pozorišta?

unnamed

Leskovac – Nakon završetka izgradnje leskovačkog Pozorišta moraće da se svedu svi računi i da se sazna zašto je rekonstrukcija ovoliko dugo trajala kaže direktor ove ustanove kulture Staniša Grujić.

“Utvrđivanje krivice će biti na nadležnim organima. Mora neko da bude odgovoran I da se zna zašto je sve plaćeo, I od strane grada I od strane tadašnjeg NIP-a, a sa rekonstrukcijom se stalo na punih godinu I po dana” rekao je Grujić.

unnamed (2)

Inače zgrada pozorišta će definitivno biti završena do maja meseca kada će Leskovac biti i domaćin 50. jubilarnog Joakim FESTA.

Grujić ističe da se to ne bi desilo bez bezuslovnog angažovanja lokalne samouoprave i doniranja novih dodatnih finansijskih sredstava.

unnamed (3)

Grujić je ponosan što je pozorište za ova tri meseca uspelo da priredi tri premijere, ali i osveži glumački ansambal mladim talentima.

“Već imamo glumce na stručnoj praksi koji su dovedeni preko programa zapošljavanja koje je sproveo grad. To su sve Leskovčani, talentovani glumci sa prosekom preko devet na fakultetima”. Imamo I volontere” naglasio je director.

Leskovačko pozorište za ovu godinu priprema još tri premijere, među kojima je i Čehovljev” Galeb” sa kojim će nastupiti na predstojećem Joakim festu u svom gradu.