Nema više pucanja i slabog pritiska! Pogledajte ko dobija nove vodovodne cevi

Vodovod 1

Leskovac – Skoro sve azbestne cevi u gradu, stare i do 60 godina, biće zamenjene do kraja ove godine, najvili su u leskovačkom „Vodovodu“.

U junu će krenuti da se zamenjuje 11 kilometara vodovodne mreže, a građani će najzad odahnuti od raskopavanja ulica zbog pucanja cevi.

Tender za nabavku materijala, tačnije PVC i čeličnih cevi je sproveden, u vrednosti od skoro milion evra. Nemačka KFV banka finansiraće ovaj projekat, a sada se samo čeka da u aprilu bude izabran i izvođač radova, kažu nam u gradskom „Vodovodu“.

Radiće se zapravo rehabilitacija postojećeg glavnog distributivnog prevoda uključujući i zamenu distributivne mreže u gradu.

Čitav projekat vredan je skoro  3 miliona evra.

Vodovod 2

„Neće više biti havarija, neće više pucati cevi, nećemo uništavati asfalt, a građani će dobiti ujednačeni pritisak i neće više biti zamućene vode“ obećao je  Zoran Stojanović, direktor JP „Vodovod“.

Stojanović tvrdi da će se postavljanjem novih cevi smanjiti gubitak vode sa sadašnjih 32 na svega 10 odsto.

U pojedinim ulicama cevi nisu zamenjene još od 1958. godine.

Vodovod 3

U prvoj fazi, po planu i programu, planirano je da se zamene cevi u ulici Ilije Strele, Kozaračkoj, 27. marta, Cara Uroša, Goce Delčeva, Moše Pijade, Veselina Masleše, Babičkog odreda, Žike Ilića Žutog, Jovana Cvijića, Topličkog ustanka, Kajmakčalanskoj, 28. marta (od Bulevara Oslobođenja do Bulevara Nikole Pašića) i na samom ovom Bulevaru.

Potom će nove vodovodne cevi biti postavljene u Mlinskoj, Veterničkoj, ulicama Vidoja Smilevskog, Borivoja Kocića, Žikice Jovanovića Španca, Zejnela Ajdinija, Gavrila Principa, Đure Đakovića, Proleterskoj i Niškoj, na Bulevaru Oslobođenja i Trgu Revolucije i u Njegoševoj ulici.

Sledeće godine, kako najavljuju u „Vodovodu“ radiće se zapadni krak od rezervoara u Vinarcu do skretanja za sela Milanovo, Belanovce i Dušanovo dužine oko 5,5 km, severni vodovod od Zelene zone do Živkova u dužini od  oko 8km i razvodna mreža u ovom selu.