Nepoznati počinioci uništili javnu svojinu na keju u Vlasotincu

U najlepšem delu Vlasotinca, na keju pored Vlasine, nepoznati počinioci u poslednje vreme slomili su tablu sa obručem na košarkaškom terenu, ograde na dečjim igralištima i slavinu na javnoj česmi. Već duže vreme oštećen je i natpis na postamentu „Vlasotince u srcu“.

Iako se ovakve stvari ne dešavaju prvi put, one definitivno ostavljaju ružnu sliku o mestu. Zaposleni u SRC Vlasina, JKP Vodovod i Turističkoj organizaciji saniraju štetu, uz apel da čuvamo i unapređujemo okolinu.

*Tablu smo zamenili, ogradu na dečjim igralištima popravili, a uskoro ćemo i daske za mini-pič teren da zamenimo novim. Trudimo se da održavamo, da sve bude ispravno, ali svi to treba da čuvamo. Otvoreni smo za saradnju i sugestije, ali nije nam na korist uništavanje imovine – kaže direktor SRC Vlasina Saša Đokić.

Radnici JKP Vodovod zamenili su danas slavinu na javnoj česmi.

“Ovo je drugi put da je menjamo. Jednostavno je slomljena i izvađena. Molimo sugrađane da ne uništavaju zajedničku imovinu – dodaje direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

U Turističkoj organizaciji su našli rešenje da zamene polomljena slova na postamentu koji je, od kad je napravljen, postao deo mnogih fotografija i snimaka iz Vlasotinca.

“Nadamo se da ćemo uspeti da popravimo natpis koji je postao i zaštitni znak Vlasotinca , ali molimo sugrađane da ga ne uništavaju – apeluje Sanja Stojiljković iz Turističke organizacije opštine Vlasotince.

Vlasotinački kej, posebno deo oko kupališta, dobio je prošle godine lepši izgled. Tada su uređene staze, popločan plato, nabavljene nove kante i klupe, letnjikovci i suncobrani. U Opštinskoj upravi najavljuju dalje uređenje ovog prostora.

One thought on “Nepoznati počinioci uništili javnu svojinu na keju u Vlasotincu

  1. Da li susedni objekti imaju kamere ili ih hitno postavite….kao onomad preko mosta izbacio kantu sa đubretom ali ga snimila kamera i saznao se počinilac…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *