Konkurs za Program energetske sanacije prošao bez prijava stambenih zajednica

Na javni konkurs za sufinansiranje Programa energetske sanacije na porodičnim kućama i stambenim zgradama na području grada Leskovca stigle su 124 prijave, među kojima nema nijedne za stambenu zgradu, već je reč samo o prijavama za sanaciju porodičnih kuća.  

Nadležna komisija danas je počela obilazak terena nakon čega će biti objavljena konačna rang lista građana koji će biti deo ovog programa.

Najviše interesovanja – ukupno 91 prijava, bilo je za zamenu stolarije, znatno manje za meru instalacije kotlova i etažnih peći za prirodni gas i biomasu i najmanje za termičku izolaciju zidova, krovova i tavanica.

Među građanima koji su konkurisali najviše je onih iz leskovačkog naselja Dubočica, zatim iz Grdelice i Vučja. Nadležna komisija obilazi sve kandidate koji su se našli na preliminarnoj rang listi.

Kada Gradsko veće potvrdi konačnu rang listu počinje potpisivanje trojnog ugovora građana, privrednog subjekta i grada Leskovca koji u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike subvencioniše ovaj program.

Nakon toga planiran je početak radova koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *